تولیدکننده انواع درب و پنجره دوجداره UPVC و شیشه های دوجداره | دارنده گواهینامه فنی مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی

خصوصیات پنجره دوجداره ویژه معلولین


معلولان در ایران حدود ۱۵ درصد جمعیت را تشکیل می دهند ، همانطور که در سایر قسمت ها مثل طراحی پیاده رو ها ، نرده ها ، پله ها و … جهت اسفاده معلولین استاندارد سازی می شود، پنجره دوجداره نیز از این امر مستثنا نمی باشد

با رعایت کردن خیلی نکات ساده و ریز ، می توانیم یک درب و پنجره upvc را جهت استفاده معلولین مناسب سازی کرد.

۱- عرض استاندارد جهت درب:

جهت درب ورودی باید عرض ویلچر را مد نظر قرار دهیم، در حالتی که دست های فرد بر روی دستگیره ها می باشد ، بنابرین فضای مفید بازشو جهت عبور با توجه به تنوع ولیچرها اندازه مورد نیاز بین ۹۰ تا ۱۱۰ سانتیمتر می باشد

۲- محل قرار گیری دستگیره درب و یا پنجره :

جهت استفاده افراد معلول نشسته بر روی ویلچر ، ارتفاع دستگیره درب طوری باید در نظر گرفته شود که دست فرد نشسته بر روی ویلچر در هنگام گرفتن دستگیره تقریبا عمود بر دستگیره باشد تا بیشترین نیرو را در بهترین حالت بتواند بر دستگیره وارد نماید تا درب و یا پنجره توسط فرد معلول به راحتی باز و بسته شود. ارتفاع استاندارد محل قرار گیری دستگیره درب و یا پنجره جهت استفاده افراد معلول برابر است با ۹۶۵ میلیمتر.

۳- جهت و سمت باز و بسته شدن درب و یا پنجره :

با در نظر گرفتن فضای موجود می توانید جهت سهولت عبور مرور ویلچر و فضای چرخش ، درب را به سمت داخل و یا بیرون بازشو طراحی کرد. این نکته در سرویس های بهداشتی بسیار حائز اهمیت می باشد.

۴- آستانه استفاده شده در پایین درب :

در حالت معمولی در درب های upvc و یا درب های آلومینیومی دوجداره یک آستانه به ارتفاع ۶ سانت قرار دارد که علاوه بر پاخور بودن، مانع بسیار بدی در هنگام تردد با ویلچر می باشد. در این حالت باید از آستانه های تریشلد آلومینومی استفاده کرد که تنها یک سانت برآمدگی دارند و جهت تردد افراد سالمند و معلول ، مخصوصا جهت عبور با ویلچر بسیار مناسب می باشد.

۵- طراحی پنجره بر مبنای eye level :
در طراحی پنجره جهت افراد معلول نشسته بر روی ویلچر باید به eye level و یا همان “سطح دید ” دقت شود. رعایت این نکته باعث می شود که فرد نشسته بر روی ویلچر در نبود پروفیل های اضافی بر روی پنجره ، منظره بیرون را بخوبی بیند و پنجره نصب شده انتقال دهنده حس خوبی باشد. در سطح دید افراد نشسته بر روی ویلچر باید از شیشه های یک تکه و فاقد هر گونه پروفیل های عمودی و افقی استفاده کرد که منظره بیرون به خوبی دیده شود.

شیشه رنگی

نشیمن خود را متحول کنید

همان طور که در تصویر می بینید استفاده از شیشه های رنگی در پنجره های امروزی هم امکان پذیر است و می تواند دکوراسیون منزل شما را از این رو به آن رو کند. اگر دوست دارید در طول روز از نور طبیعی استفاده کنید اما نور زرد و شدید آفتاب آزارتان می دهد، می توانید با استفاده از هنر ویترای شیشه پنجره تان را رنگ آمیزی کرده و نوری لطیف را به خانه تان دعوت کنید.

شیشه رنگی


برخورد نور به شیشه نقاشی شده، رنگ ها در فضا جاری می شوند و زیبایی و شادابی را به ارمغان می آورند. گروهی از روانشناسان بر این باورند رنگ و نور دو عنصر کلیدی جهت ایجاد محیطی پر نشاط بوده و تا حد زیادی مانع از بروز افسردگی می شود.
همانطوریکه می دانید ایرانیان در گذشته از شیشه های رنگی در ساخت درب و پنجره های مشبک و ارسی برای منزل و اماکن عمومی و مذهبی استفاده زیادی می کردند. در مناطق کویری ایران به دلیل شدت نور زیاد و تنوع رنگی بسیار کمی که در طبیعت وجود دارد، استفاده از شیشه‌ رنگی رواج بیشتری داشته است. از دیگر فواید استفاده از شیشه های ویترای می توان به محدود کردن دید از بیرون به داخل منزل بدون کاهش نور محیط داخلی و دفع حشرات (شیشه‌ های رنگی با ایجاد نورهای رنگارنگ باعث دور شدن و خارج شدن حشرات مزاحم از فضا می شوند) اشاره کرد.

ایده هایی برای دکوراسیون بالکن و تراس

دکوراسیون بالکن و تراس خانه به دلیل مساحت کمی که دارد معمولا خیلی جدی گرفته نمی شود .تراس شیشه ای یا سر پوشیده یکی از ایده هایی است که در بعضی از واحدهای مسکونی به کار برده می شود تا بتوان از فضای بالکن بهترین استفاده را کرد و از آن یک بالکن شیک و جذاب ساخت.

در واقع با روکش شیشه ای که فضای باز بالکن و تراس را پوشش می دهد می توان بالکن خانه را به یک فضای شخصی و شیک تبدیل کرد . همچنین گاهی وقتها دنج ترین قسمت خانه همین بالکن و تراس می باشد که می تواند تمرکز کردن برای انجام کارها را در آن بسیار ساده تر کند .بالکن خانه از گزند گرد و غبار در امان می ماند. در این شرایط است که صاحبخانه می تواند پای تزیینات لوکس و فانتزی خود را با خیال راحت به دکوراسیون تراس و بالکن باز کند و نمای شیک تری به فضای آن بدهد.